Blessurepreventie

Naast het verhelpen van klachten, zet Fysioplus ook sterk in op blessurepreventie.

Biomechanische screening

Tijdens een biomechanische screening gaan we op zoek naar zwakke schakels in je lichaam (kracht, motorische controle, flexibiliteit, …). Die kunnen aan de basis liggen van reeds bestaande klachten of toekomstige blessures. Maar ook indien je geen klachten ervaart, is een screening nuttig om je blessurerisico te verminderen.

Loopscreening

Hierbij zal de biomechanische screening worden opgesteld voor lopers en analyseren we in een specifiek onderdeel je looptechniek. Zo krijgen we niet alleen een beeld van je mogelijke zwakke schakels, maar ook of eventuele looptechnische zaken aan de basis van je klachten kan liggen. De loopscreening is geschikt voor zowel beginnende als ervaren lopers.

Veel voorkomende klachten die door deze screening kunnen verholpen worden:

  • Runners knee (tractus iliotibiaal frictie syndroom)
  • Scheenbeenvliesontstekingen (Shin splints)
  • Knieproblemen

Specifieke fietsscreening

Binnen het uniek concept van de bike fitting of fietsscreening (in samenwerking met Bike ExPerience) analyseren zowel een bike fitter als een kinesist je positie op de fiets om deze te optimaliseren. Hierdoor krijg je een volledig beeld van zowel je fiets als je eigen lichaam.

Door de twee vakgebieden te combineren bepalen we waar je grootste winstmogelijkheden liggen. Laat je best aanpassingen doen aan je fietsafstellingen? Of zijn spieronevenwichten en/of bewegingsbeperkingen eerder het gevolg van een foutieve positie?

Belangrijk: een screeningsonderzoek maakt deel uit van een traject waarbij we je aanbieden welke stappen je best kan doen om tot een optimale fietsafstelling te komen. De exacte fietsafstellingen gebeuren, indien nodig, op een later tijdstip.